Advies- en begeleidingsbureau Hoogbegaafdheid

Jungle Memory als het werkgeheugen wat extra hulp kan gebruiken

Soms lukt het niet om je werkgeheugen goed te gebruiken: Jungle Memory kan je helpen om je werkgeheugen te beter te ontwikkelen. 

 • Traint het werkgeheugen van 7-16 jarigen
  Jungle Memory traint kinderen het werkgeheugen te gebruiken. Het werkgeheugen stelt je in staat om mentale aantekeningen te maken van stukjes informatie die je moet onthouden of gebruiken. Je gebruikt deze vaardigheid bij talloze vakken als taal, rekenen, geschiedenis enzv. Door het werkgeheugen te trainen kunnen leerlingen een flinke sprong voorwaarts maken.

 • Richt zich op belangrijke hersengebieden
  Jungle Memory is ontworpen om werkgeheugenvaardigheden te verbeteren die cruciaal zijn bij het leren. Jungle Memory stimuleert de Prefrontale Cortex en werkgeheugengebieden in het brein. Jungle Memory kan het lezen, schrijven en logisch redeneren verbeteren. Het leert kinderen de aandacht goed te richten en ingewikkelde opdrachten aan te kunnen. 

 • Helpt kinderen om eisen vanuit school aan te kunnen
  Met een goed werkgeheugen kan een kind makkelijker de eisen vanuit school aan, kan beter omgaan met examenstress en kan steeds ingewikkeldere lessen aan. Het concentratievermogen zal toenemen zodat het kind moeilijkere stof zich eigen kan maken. 

 • De Training
  Jungle Memory traint het werkgeheugen in kleine stapjes. Wanneer een kind verder komt met de training worden de oefeningen uitdagender en meer belastend om het brein uit te dagen harder te werken. Jungle Memory past zich voortdurend aan aan de behoefte en mogelijkheden van het kind. Zo wordt er nooit te zwaar of te slap getraind, maar telkens op het juiste niveau om succes te kunnen behalen. 

Dit is een intensieve, individuele training waarbij er 8 weken lang 4 dagen per week binnen een digitale tool wordt geoefend. Ouders en kinderen krijgen een introductiebijeenkomst en tussentijdse contactmomenten van de gecertificeerde trainer. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TOP of een kijkje nemen op www.junglememory.nl