Begeleiding bij Hoogbegaafdheid

‘Ik leer leren' : een training als leren niet vanzelf gaat...
als voorbereiding op de brugklas, bij tegenvallende resultaten in de brugklas of later in het voortgezet onderwijs

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet gaat het leren bij veel kinderen in de brugklas gepaard met stress en tegenvallende resultaten.

Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren hoe te leren. De "Ik leer leren" training van TOP biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. 

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van maximaal 4-6 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 75 minuten. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Wanneer je weet wat je leerstrategie is, pak je je huiswerk namelijk effectiever aan. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker. 

De thema's:

  • Les 1: Je ontdekt je kwaliteiten, leervoorkeuren en je eigen manier van leren
  • Les 2: Je leert omgaan met faalangst en hoe je motivatie kunt hebben en houden
  • Les 3: Je ontdekt hoe je slim kunt plannen, met tijd om kunt gaan en je werk
              makkelijk kunt organiseren
  • Les 4: Je ontdekt hoe jij je het beste kunt concentreren        
  • Les 5: Je leert je hersenen optimaal gebruiken voor het onthouden van lesstof

NB: Het programma is een groepstraining, maar je kind kan (onderdelen van) deze training ook individueel volgen bij TOP. 

Er geldt een vastgestelde prijs voor de groepstraining van €200 voor de 5 bijeenkomsten inclusief het werkboek en eventueel een evaluatiegesprek. 
Voor trainingen binnen scholen kan een offerte opgevraagd worden.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TOP of een kijkje nemen op de website www.ikleerleren.nl